TIMANTTISAHAUKSET JA -PORAUKSET

Timanttiporausta ja timanttisahausta käytetään tyypillisesti erilaisten reikien, aukkojen ja syvennysten tekoon. Menetelmät soveltuvat koviin materiaaleihin, kuten betoniin, teräsbetoniin, tiileen, luonnonkiveen ja asfalttiin. Timanttikalustolla saavutetaan siisti leikkuujälki ja hyvä mittatarkkuus. Etuina on myös mahdollisimman hyvä rakenteen lujuuden säilyttäminen ja muihin menetelmiin verrattuna vähäinen melu- ja pölysaaste.

Timanttiporaus

Timanttiporaukset voidaan tehdä lattiaan, seinään ja kattoon. Porakone kiinnitetään rakenteeseen pääsääntöisesti lyöntiankkurilla, mutta tilanteen vaatiessa muitakin keinoja löytyy. Pieniä reikiä voidaan porata myös käsivaraisilla koneilla. Timanttiporaus on tavanomaisin tapa tehdä tarvittavat läpiviennit tiili- ja betonirakenteisiin. Lopputuloksena on mittatarkka reikä.

Ota yhteyttä, niin toteutetaan tarpeidesi mukainen timanttiporaus yhdessä.

 

Timanttiporaus kohteitamme muun muassa:

  • Uudenkaupungin sairaala, yli 100 timanttireiän poraus
  • Lukuisat yksittäiset poraukset

Timanttisahaus

Timanttisahaus voidaan toteuttaa seinään ja lattiaan. Timanttisahaus voidaan tehdä koviin materiaaleihin: betoni, tiili, kivi, kallio, asfaltti ym. Timanttisahauksessa käytetään jäähdytyksessä ja pölynsidonnassa vettä. Sähköroiloja ja muita pienempiä sahauksia voidaan helposti toteuttaa kuivasahauksena. Nykyaikaisilla menetelmillä ja kokemuksella jäähdytysveden hallinta onnistuu melko hyvin, joten kuivaleikkaus ei ole ensimmäinen vaihtoehto työmenetelmänä.

Ota yhteyttä, niin toteutetaan tarpeidesi mukainen timanttisahaus yhdessä.

 

Timanttisahaus kohteitamme muun muassa:

  • Ruskon kunnantalo, yli 30 metriä holvisahausta
  • Turun kristillinen opisto, hätäpoistumisteiden timanttisahaukset
  • Lukuisat yksittäiset sahaukset