Yritys

Rakennushuolto Aho Oy on perustettu vuonna 1959 ja on näin yksi vanhimmista rakennusalan perheyrityksistä Suomessa. Lähes kuusikymmenvuotinen historiamme on vahva perusta koko toiminnassamme ja kertoo asiakkaillemme pitkäjännitteisestä toiminnasta, uskottavuudesta sekä halusta kehittyä ja kehittää rakennustoimintaa.

Rakennushuolto Ahon toimialaan kuuluu pääsääntöisesti muutos- ja korjausrakentaminen, muita työaloja ovat myös uudisrakentaminen, timanttiporaukset ja -sahaukset, yritysten turvarakentaminen, myymälärakentaminen, maanrakennus sekä kassakaappien siirrot ja asennukset.

Yrityksemme liiketoiminta tapahtuu pääsääntöisesti Varsinais-Suomen ja Uudenmaan alueilla, mutta osa työmaista on ulottunut jopa Rovaniemelle saakka. Yrityksen kotipaikka on Ruskolla, missä sijaitsevat myös toimitilat.

Asiakkaitamme ovat yritykset ja yhteisöt, kaupungit ja kunnat sekä yksityiset henkilöt.

Mistä kaikki alkoi?

1950- ja 1960-luku

Yrityksen perustaja Vilho Aho sai ensimmäisen kosketuksen rakentamiseen Turussa jo vuonna 1953, jolloin hän aloitti rakennusmiehenä. Oman yrityksen perustettuaan hän alkoi tehdä asuntojen korjauksia eri yrityksille ja yksityisille henkilöille. 1960-luvun alussa hyvin hoidetut työt saivat kiitosta, ja toiminta alkoi kasvaa. Ensimmäiset työntekijät palkattiinkin jo 1960. 1960-luvun loppupuolella yritys työllistikin jo useamman alan ammattilaisen, kirvesmiehistä maalareihin sekä muurareihin ja hirsirakentajiin.

Historiikki

1970-luku

1970-luvun alun lama hiljensi töitä ja silloin urakoitiin pienempiä töitä, kunnes Maalaistentalon omistama hotelli Maakunnan yli 3 vuotta kestänyt peruskorjausurakka alkoi vuonna 1972. Tämä kiihdytti rakennustoimintaa ja lisää työvoimaa palkattiin. 1974 rakennettiin nyt jo kansainvälistyneen Sormat Oy:n ensimmäiset toimitilat Ruskolle. Sormatin tuotantotiloja laajennettiinkin kolmen vuoden välein aina 1990-luvulle saakka.

Vuonna 1977 Vilho Ahon poika Pekka Aho aloitti vakituisen työskentelyn isänsä yrityksessä.

Historiikki

1980-luku

1980-luvun alussa toiminta taas kasvoi, ja Rakennushuolto Aho olikin vahvasti rakentamassa Ruskoa. Silloin tehtiin mm. Merttelän koulun laajennus ja peruskorjaus 1984, Ruskon kirkon sisäpuolen korjaustyöt 1985, Ruskon Säästöpankin laajennus ja peruskorjaus tehtiin vuosina 1987-1988 ja Ruskon nuorisotalo korjattiin vuonna 1989. Lisäksi rakennettiin vuonna 1988 Turun asuntomessujen Rautatalo. Lisäksi tehtiin lukuisia uudisrakennuksia ja kesämökkejä. 80-luvun puolessa välissä yritys työllistikin jo 30 henkilöä.

1982 Pekka Aho tuli mukaan liiketoimintaan, alkoi yhdessä isänsä kanssa johtaa rakennustoimintaa. Vuonna 1986 aloitettiin tämän hetkisten toimitilojen rakennus Ruskolle.

Historiikki

1990-luku

1990-luvun alussa Ruskolla hyvän maineen saanut rakennusliike jatkoikin maineikasta työtään, ja heti 90-luvun alussa aloitettiin Vahdon paloaseman rakentaminen. Heti perään tehtiin myös Vahdon kirkon ulkopuolen peruskorjaus sekä Ruskon päiväkodin laajennus ja peruskorjaus. Ruskon Palvelutalon laajennus tehtiin -94 ja peruskorjaus vuosina 1995-97.

Posti oli myös suuri työllistäjä 90-luvulla, silloin remontoitiin yli 20 postin konttoria ympäri Suomea. 1996 rakennettiin ensimmäinen Postin Arvokuljetusyksikkö. Suuria haasteita mahtui myös yhdeksänkymmentäluvulle, nimittäin nykyaikaisen taloushistorian synkin lamakausi.

Taantuman syistä väitellään vieläkin, mutta seuraukset muistetaan hyvin: massatyöttömyys, yritysten konkurssiaalto, kansantalouden tuottavuuden lasku sekä romahtamaisillaan olleen pankkijärjestelmän pelastaminen yhteiskunnan tuen avulla. Rakennushuolto Ahon selviytyminen yhdeksänkymmentäluvusta perustuu osaltaan hyvään onneen ja toisaalta siihen tapaan, jolla Vilho ja Pekka olivat yritystään pyörittäneet.

Historiikki

2000-luku

2000-luvun suurimpia työllistäjiä olivat Securitaksen arvokuljetusyksikkö, jonka toimipaikkoja remontoitiin Turussa, Lahdessa, Porissa ja Riihimäellä.

Luotettavana toimijana tunnustusta saanut Rakennushuolto Aho remontoi myös G4S:n arvokuljetusyksiköt Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Vantaalla ja Lahdessa.

Vuosina 2003-2006 tehtiin Ylioppilaskyläsäätiön Pilvilinnan sokkeleiden ja vesikattojen peruskorjaus.

2000-luvun lopulla aloitettiin sisustustavaraliike Loviisan Aitan myymälätilojen rakentaminen ja korjaaminen muuttamalla vanha kivinavetta viihtyisäksi, yhteensä yli 800m2:n myymälätilaksi. Tämä on ollut kiitelty työnäyte vahvasta korjausrakentamisen osaamisesta.

Historiikki

2010-luku

2010 puhalsivat uudet tuulet, kun Vilhon jäätyä kokonaan eläkkeelle astui Vilhon pojanpoika Aleksi isänsä rinnalle rakennusliikkeen johtoon, tuoden mukanaan nuorta näkemystä ja kehittyneitä rakennustapoja täydentämään vankan kokemuksen omaavaa yhtiötä.

2010-luvulla suuriin työllistäjiin kuului Turun Ylioppilaskyläsäätiö, jolle tehtiinkin useita kohteita, kuten mm. uusi Huoltohalli, Yo-talon kellarin muutostyöt ja muut pienemmät huoneistoremontit.

2012 aloitettiin vaativa urakka, kun Loviisan Aitan myymälätilat kävivät pieneksi ja oli aika laajentaa pihalla olevaan kuivuriin. Myymälä valmistui 2012 loppukesällä ja näin oli remontoitu ensimmäinen kuivurissa toimiva myymälätila Suomessa.

Muitakin myymäläremontteja tehtiin, kuten Soneran, Tiger Of Swedenin ja Peak Performancen myymälät ympäri Suomen

Myös Granitin ensimmäinen myymälä Suomessa remontoitiin Helsingin Mannerheimintiellä.

Viimevuosien suurimpia työllistäjiä ovat olleet Ruskon kunnan lisäksi Turun Ylioppilaskyläsäätiö, Invalidiliitto, Kaso ja Sarokas sekä useat yksityiset asiakkaat, joiden kanssa yhteistyö on jatkunut parhaimmillaan jo yli 45 vuotta.

Historiikki

Nyt

Asiakkaiden tyytyväisyys on meille tärkeä asia. Henkilökunnan ammattitaitoa pidetään yllä jatkuvalla kouluttamisella ja yrityksellä on käytössä laadukas sekä ajantasainen työvälineistö. Pyrimme pitämään kiinni ammattitaitoisesta työvoimastamme, ja vanhimmat työsuhteet ovat kestäneetkin jo kunnioitettavat yli 35 vuotta. Meidät tunnetaan luotettavana ja asiakkaiden ongelmia ratkaisevana yrityksenä, jolle laadukas rakentaminen on kunnia-asia.

Tavoitteenamme on olla halutuin kumppani kaikissa elämän rakentamisen tarpeissa.